banner94

banner77

banner69

banner88

Nazar Sitesi’nde dönüşüm zamanı

5 katta 21 dairenin bulunduğu Nazar Sitesi C Blok’ta kentsel dönüşüm çalışması başladı.

KENTSEL DÖNÜŞÜM 07.07.2017, 09:51 07.07.2017, 09:53
Nazar Sitesi’nde dönüşüm zamanı
banner66

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından kentsel dönüşüm projeleri için tanınan 0,50 emsal artışından yararlanan ve hali hazırda 5 katta 21 dairenin bulunduğu Nazar Sitesi C Blok’ta kentsel dönüşüm çalışması başladı.

Yıkım törenine; Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Atilla Ödünç, AK Parti Nilüfer İlçe Başkanı Celil Çolak’ın Nazar İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Murat Şakir, ailesi ve site sakinleri katıldı.

Deprem yıkmadan kendimiz yıkıyoruz

Nazar Sitesi C blokun kentsel dönüşüm kapsamında yapılan yıkım töreninde konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, 1999 depreminin ardından mevcut yapı stokunun yeni sisteme göre mutlaka gözden geçirilmesi gerektiğini belirtti.

Depreme karşı riskli binaların da acilen yenilenmesi gerektiğini hatırlatan Altepe, “Her an gelebilecek bir depreme karşı vatandaşların güvenilir konutlarda oturabilmesi için gerekli her adımı attıklarını dile getiren Başkan Altepe, “Kentsel dönüşüm için vatandaşlarımızdan gelen tüm projeleri titizlikle inceliyoruz. Kriterlere uygun olanları da onaylıyoruz. Şuana kadar 160’ın üzerinde kentsel dönüşüm dosyasına onay verdik. Böylelikle binlerce riskli daire yıkılıyor, yerine sağlam, güvenli, sosyal donatı alanları olan yüksek yaşam kalitesine sahip daireler yapılıyor. 1999 depreminden sonra güvenlik katsayıları yüzde 60 artırıldı. Yani o tarihte önce yapılan binalar ruhsatlı bile olsa güvenli değil. Binaların altında kalıp, ‘kaderimiz buymuş’ demek yerine bir an önce harekete geçmeliyiz. Bu konuda acil hareket etmeliyiz. Bu konuda zaman kaybettiren yöneticiler, hesabını veremez. Çünkü insan hayatından değerli başka bir şey yok” dedi.

Şakir, “Bir ilki gerçekleştiriyoruz”

Nazar İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Murat Şakir ise yıllar önce kendilerinin yaptığı binanın dönüşümünü de kendilerinin yapacak olmalarının, Bursa’da bir ilk olduğunu söyledi.

Dünyanın en yüksek binası olan Burç Halife’nin yanına şimdi de 1000 metre yüksekliğinde bir kule yapıldığını ve bu kulede deprem riski bulunmadığını vurgulayan Şakir, “Ancak biz 2-3 katlı binalarda deprem korkusu ile yaşıyoruz. Bu açıdan riskli binaların kaldırılması çok önemli. Bu konuda Başkanımız inisiyatif kullandı. Belediye Başkanlığı sadece kara kaplı deftere göre olmuyor. Başkanlar risk alacak, cesaret gösterecek ve adım atacak. Bu açıdan Başkanımıza kentsel dönüşüm konusundaki kararlı duruşu nedeniyle teşekkür ediyorum” diye konuştu.

18 ayda tamamlanması planlanan dönüşüm çalışmasıyla birlikte Nazar Sitesi C Blok’ta blok, 8,5 katta 32 daire yer alacak. Otopark sorunu yer altında çözülecek ve belediye terk edilen 700 metrekarelik alan yeşil alan olacak.

 

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner100
21°
kapalı
banner61
banner62
banner92
banner89