banner94

banner77

banner69

banner88

İnşaat sektörü sonuçlardan memnun

Bursa inşaat sektörü temsilcileri, seçim sonuçlarının ardından ekonomiye odaklanılması gerektiğini söyledi.

GÜNDEM 25.06.2018, 15:00 25.06.2018, 15:08
İnşaat sektörü sonuçlardan memnun
banner66

 

24 Haziran Cumhurbaşkanlığı ve 27.Dönem Milletvekili Seçimlerinin ardından Bursa inşaat sektörü temsilcileri yaptıkları değerlendirmelerde, çıkan sonuçtan dolayı memnun olduklarını ifade etti.

Seçim sürecinin sorunsuz bir şekilde huzur içinde tamamlanmış olmasının önemine değinen sektör temsilcileri, önümüzdeki dönemde birlik ve beraberlik içerisinde ekonomiye odaklanılması gerektiğine vurgu yaptı.

Alpiş Group Yönetim Kurulu Başkanı Sertaç Karaalp:

“Türkiye Cumhuriyeti, tarihinin en önemli seçimlerinden demokrasi ve istikrarı perçinleyerek çıktı. Millet, yüzde 90’lara varan katılım oranlarıyla tüm dünyaya adeta demokrasi dersi verdi. Tabi yeni sistemle birlikte ülkemiz için de yeni bir kapı aralandı. Türkiye, yeni dönemde ekonomik kalkınmasını sürdürecek ve hedeflerine doğru emin adımlarla ilerleyecektir. Bundan sonra zaman üretim, istihdam, ihracat, kalkınma ve yenilenme zamanıdır. Bizlerin ülkemize ve Cumhurbaşkanımıza olan inanç ve güvenimiz tamdır.”





BUMİAD Başkanı M. Orhan Efe:

“Türkiye Cumhuriyeti başarılı bir demokrasi sınavı vermiştir. Gerek katılım yüksekliği gerek ise halkımızın siyasi yelpazenin TBMM’de temsili noktasındaki mesajı son derece olumludur. Türkiye‘nin önüne yepyeni bir sayfa açılmıştır. Bu sayfanın siyasi başarısı için Sn. Erdoğan’ın herkesin Cumhurbaşkanı olarak birleştirici ve kucaklayıcı olacağına inanıyoruz. Ekonomik başarısı için ise mutlaka yatırımların teşvik edilmesi, reformlar yapılması, bürokratik engellerin kaldırılması gerekmektedir. En önemli arzumuz ise Sn. Cumhurbaşkanımızın tüm iş dünyası, sivil toplum kuruluşları, meslek odaları, akademisyenler ve konusunda uzman kişiler ve siyasileri bir araya getirerek farklı görüş ve düşünceleri ortak akıl üretecek mekanizma ve platformlar içinde buluşturmasıdır. BUMİAD olarak bu noktada tüm deneyim ve bilgimizi aktarmaya hazırız. Seçim sonuçlarının Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Yurtta sulh cihanda sulh’ ilkesi ile ülkemize ve tüm insanlığa barış huzur ve mutluluk getirmesini diliyoruz.”



İMSİAD Başkanı Mustafa Andıç:

“Türk milleti 16 Nisan referandumunda daha huzurlu ve birlik içinde bir ülke, daha güçlü bir ekonomi için daha uygun olan yeni sistemi kabul etmişti. Şimdi ise referandum kazanımlarını net bir şekilde tecelli ettiren bir seçim yaşadık. Öncelikle seçime yoğun bir katılım göstererek yine tüm dünyaya demokrasi dersi veren aziz vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum. Güzel ve sıkıntısız bir seçim dönemi yaşadık, yoğun bir siyasi süreci geride bıraktık. Artık önemli olan birlik, beraberlik ve uzlaşı içinde ülkemizin sorunlarının çözümüne odaklanmaktır. Seçimlerin ülkemize hayırlı olmasını dilerim.”





İMO Bursa Şube Başkanı Mehmet Albayrak:

“Türkiye, demokratik bir zeminde gerçekleştirdiği 24 Haziran seçimlerinde kararını sandığa yansıtmıştır. Sonuçlar; şehrimiz, ülkemiz ve milletimiz için hayırlı olsun. Belirsizliklerin de ortadan kalkmasıyla artık ekonomiye odaklanılması gereken bir sürece giriyoruz. Özellikle Ülkemizin lokomotif sektörü olan ve tamamen yerli ve milli olan İnşaat Sektörünün canlandırılması gerekiyor. Ayrıca Türkiye’nin her alanda atılım yapabilmesi ve kalkınmayı sürdürülebilir bir tabana yayması için ekonominin rayına oturması gerekiyor. Ben seçim sonuçlarının tüm Türkiye’ye ve Türk Milletine hayırlı olmasını temenni ediyorum.”



Mimarlar Odası Bursa Şube Başkanı Ömer Faruk Şahin:

“Demokrasilerde halkın iradesini sandığa yansıtması en önemli olgudur. Yeni süreçte hızla gelişen, sorunları büyümeden çözebilen, refleksleri kuvvetli, ekonomi ve huzur öncelikli bir Türkiye bekliyoruz. Umarız ki bu dönemde üretimden istihdama, yatırımdan ihracata kadar her alanda hızlı kararlar alabilen, mesleki sorunlarımıza çözüm üretebilen,ekonomik reformlar ile daha müreffeh bir seviyeye ulaşmasını umduğumuz Türkiye Cumhuriyeti hayalimiz,kısa, orta ve uzun vadeli hedeflerine de bir adım daha yaklaşabilir. Seçimlerin tüm milletimize hayırlı olmasını temenni ediyorum.”

 

 

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner100
15°
parçalı az bulutlu
banner61
banner62
banner89