banner94

banner77

banner69

banner88

İMSİAD'ın yeni başkanı belli oldu

4. Olağan Genel Kurul'da, Adil Gökçadır görevi Mustafa Andıç'a devretti.

GÜNDEM 03.01.2018, 21:58 03.01.2018, 23:06
İMSİAD'ın yeni başkanı belli oldu
banner66
İnşaat Müteahhitleri Sanayici ve İş Adamları Derneği’nin (İMSİAD) 4. Olağan Genel Kurul Toplantısı’nda başkanlığa Mustafa Andıç seçildi.



İMSİAD Genel Kurul Toplantısı, Ördekli Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. Divan Başkanlığını Murat Demir’in yaptığı ve tek listeyle gidilen genel kurulda Mustafa Andıç, İMSİAD’ın 2018-2020 dönemi başkanı oldu.



Genel kurulun açılış konuşmasını yapan İMSİAD’ın kurucusu, kurucu başkanı ve geçmiş dönem Başkanı Adil Gökçadır, “Yönetim ve denetim kurullarımızı ibra ederek, bir kez daha güveninizi gösterdiniz. Şahsım ve onlar adına sizlere candan teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.



İMSİAD’ın zor bir dönemi geride bıraktığını ifade eden Gökçadır, “Zor bir dönemden geçtik. Ancak her şeye rağmen son 10 aydır İMSİAD’a her ay ortalama 3-5 yeni müracaat olmakta, en az 1 yıllık üyemiz olan bir referans üyenin sorumluluğu üstlenip imzası ve yönetim kurulunda görüşülüp araştırılması neticesinde onaylanması neticesine göre üye alınmaktadır. Bugün itibari ile üye sayımız tam 200 olmuştur. İMSİAD her siyasi görüşe eşit uzaklıkta olduğunu, kuruluş amaçlarında yazılı değerler doğrultusunda çalıştığını bu dönemde yeniden göstermiş, bu manada kendini ispatlamış, Devlet protokolünde yerini almış itibarı çok yüksek bir dernektir” şeklinde konuştu.



“SAYIN CUMHURBAŞKANIMIZA TEŞEKKÜR EDİYORUM”



Kentsel dönüşüm ile ilgili çok çalıştıklarını söyleyen Gökçadır, “Bursa’da neden ve nasıl bir kentsel dönüşüm konusunda iddaa ediyorum ki bizim kadar çaba sarfeden, bizim kadar proje üreten, doğru bildiğini göstermeye çalışan, dosyalar hazırlayıp ilgililere sunan, sık sık ortak akla çağrılar yapan, bu manada ilk defa ilçe belediye başkanlarını, ilk defa konu ile ilgili tüm Bursa dinamiklerini bir araya getiren başka bir kurum yoktur. Vatandaşında zor duruma düştüğü bu kaosta, müteahhitlerin yanlarında olan yine İMSİAD’dı, yine bizdik. Şimdilerde bu parsel bazında bina değişimi işi, sanki bir sürprizmiş gibi, olağan kaos haline gelince, hiçbir uyarımızı dikkate almayanlarca hedef gösterilmeye, günah keçisi yapılmaya dahi çalışıldık. Allahtan ki yanlışın yanlış olduğu herkes tarafından anlaşıldı da, bizim inanmadığımız için savunamayacağımız söylenen yanlışı savunabilen hiç kimse kalmadı. Sonunda Sayın Cumhurbaşkanımız “Bursa’daki şu kentsel dönüşüm rezaletine son verin” diyerek doğruyu gösterdi. Kendisine çocuklarım ve torunum adına yürekten teşekkür ederim. Şimdi gelecekten daha umutluyuz” dedi.



Gökçadır sözlerini şöyle noktaladı: “Yeniden görev yaptığım bu 15 aylık olağanüstü dönemde bana güvenmiş insanları yanıltmamak adına elimden gelen çabayı gösterdim. Elbette hatalarım da yanlışlarım da olmuştur. Görev yaptığım bu kısa dönemde, bilmeden istemeden gönül kırdıklarım varsa beni affetsinler. Görev yaptığım bu dönemde, birlikte çalıştığım yönetim kurulundaki arkadaşlarıma, desteğini eksik etmeyen siz değerli İMSİAD üyelerine, benden hiçbir zaman haklarını esirgemeyen çok değerli Bursa medyamıza ve emekçilerine yürekten teşekkür ederim. Yeni seçilecek arkadaşlarıma da başarılar diliyorum.”



“YENİ İMARLI ALANLARIN AÇILMAMASI BURSA’YA ZARAR VERDİ”



Genel Kurulda oybirliğiyle başkanlığa seçilen İMSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Andıç, İMSİAD’ta kuruluştan bugüne görev almış başkanlara, yönetim kurullarına ve üyelere teşekkür etti. Andıç, “Son yıllarda yeni imarlı arsaların açılmaması, sektörümüze ve Bursamıza başlıca iki zarar vermiştir. İlk olarak, sektörümüzde arsa fiyatlarında suni bir şişkinliğe yol açmış ve bu arsasızlık nedeniyle boş kalmamak için kurtarmayabilecek kentsel dönüşüm projelerine giren meslektaşlarımız olmuştur. Ancak ne mutlu ki, geçtiğimiz günlerde göreve gelen Bursa Büyükşehir Başkanımız Sayın Alinur Aktaş beyefendinin yeni imarlı alanlar açma yönündeki söylemi, bizleri ziyadesiyle memnun etmiştir” diye konuştu.



“İNŞAAT SÖZ KONUSU OLDUĞUNDA BURSA KENDİSİNE YETER”



“Bursa inşaat sektörünün çatı örgütü olan İMSİAD olarak, bu dönemde sektörümüze katkı verebilecek tüm kurumlarla yakın ilişki içerisinde olmaya çalışacağız” diyen Andıç sözlerine şöyle devam etti: “Bu çerçevede, belediyelerimizin imardan sorumlu başkan yardımcıları ve imar müdürleri ile bankaların Bursa bölge müdürleri ile yabancılara gayrimenkul satan aracı kuruluşlarla, Tapu Kadastro ve Çevre Şehircilik Bursa Bölge Müdürlükleri ile üç ayda bir periyodik toplantılar düzenleyeceğiz. İMSİAD olarak ‘İnşaat söz konusu olduğunda Bursa kendisine yeter’ anlayışımız çerçevesinde, kamuoyu ve kamunun Bursa müteahhitlerinden alışveriş yapmaları için çalışırken, İMSİAD Üyesi müteahhitlerinin de İMSİAD Üyesi inşaat sanayicilerinden alışveriş yapmaları için çalışmak durumundayız. Öyle ki, bir ürün İMSİAD Üyemiz tarafından üretiliyor veya satılıyorsa öncelikle onu tercih etmemiz büyük önem taşımaktadır.”



“MÜTEAHHİTLER TEŞVİKLERDEN YARARLANAMIYOR”



Birçok sektörün yararlandığı teşvik ve indirimlerden müteahhitlik sektörün yararlanamadığına dikkat çeken Andıç şunları söyledi: “Hepimiz istihdam sağlıyorken, devletimizin istihdam teşvik ve SGK primi indirimlerinden faydalananımızın sayısı oldukça az. Sizlerin teşvik ve indirimlerden çok daha fazla yararlanabilmeniz için ARGE Komisyonunda daha önce ele aldığımız bu konuları, kıymetli desteklerinizle bu dönem hayata geçireceğiz. Müteahhitliğin yüzlerce kalem malzemeyle ilgilenmeyi gerektirmesini istismar eden bir hususu da üzülerek burada belirtmek durumundayız. Hepimiz üretim yapabilmek için ticaret yapıyor, çok büyük miktarlarda alımlar yapıyoruz. Ama çok fazla kalemle baş etmek durumunda olduğumuz için, bazı ürün kalemlerinde bir satıcıyla yola çıkınca da o kalemi yıllarca ondan alıyoruz. İMSİAD olarak yeni dönemde bu konuda çeşitli çalışmalar yapacağız. Satın alma komisyonu kurarak, toplam tüketimimizi öğrendikten sonra toplu indirim alma yoluna gidebileceğiz. Yeni internet sitemiz üzerinden piyasadaki tüm satıcılara gerçek taleplerinizi sunup alacağınız fiyatla yıllardır aldığınız fiyatı test etmenizi de sağlayacağız.”



Konuşmalar sonrasında İMSİAD’ın yeni Başkanı Mustafa Andıç, kurucu Başkan ve önceki dönem Başkanı Adil Gökçadır’a teşekkür plaketi verdi.



“YENİ YÖNETİM KURULU”    



İMSİAD’ın yeni yönetim kuruluna; Mustafa Andıç, Orhan Çiçek, Osman Kalaycı, Atilla Ödünç, Kemal Bilim, Mehmet Çelebi, Mehmet Altınışık, Gürol Ferik, İbrahim Aydın, Burak Coşkun ve Murat Ay seçildi. Denetim Kuruluna, İdris Havuz, Mehmet Erdoğan ve İlker Buğra Konuk seçilirken, Disiplin Kurulu üyeliklerine de Nurettin Sülün, Latif Altay, Doğan Gündüz getirildi. Yüksek Danışma Kurulu’ndaysa Y. Adil Gökçadır, Murat Demir ve İsrafil Karataş yer aldı.





Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner100
15°
parçalı az bulutlu
banner61
banner62
banner89