banner94

banner77

banner69

banner88

Emrah İşler: Sadelikte zarafet vardır

“Mimarlık fikirsel bir üretim planlamasıdır”

GÜNDEM 19.12.2017, 10:00 19.12.2017, 11:21
Emrah İşler: Sadelikte zarafet vardır
banner66

Tasarımın ve mimarinin fiyat odaklı bir zihniyetle değer kaybedeceğini dile getiren İşler Mimarlık Sahibi Emrah İşler, “Mimarlık fikirsel bir üretim planlamasıdır” dedi. Bursa’daki kentsel dönüşüm projelerinin kentin dokusuna uygun ve ihtiyaçlar doğrultusunda gelişmesi gerektiğini söyleyen İşler, yeni yapılacak konut alanlarının yaşam kalitesini artırmayı amaç edinmesi gerektiğini savunuyor.

İşler Mimarlık olarak iki yıldır Bursa’da faaliyet gösterdiklerini kaydeden Emrah İşler, aradan geçen iki yıla önemli projeler sığdırdıklarını belirtti. Yerli ve yabancı yatırımcılarla anahtar teslim projeleri de yürüttüklerini belirten İşler, okuldan fabrikaya, konuttan villaya kadar birçok projeye imza attıklarını söyledi.

Beş kişilik bir mimar kadrosuyla faaliyetlerini sürdürdüklerini dile getiren Emrah İşler, bir yandan mimari projelerin çizimi ve yapımı noktasında uğraş verirken, diğer yandan da firmalara danışmanlık hizmeti verdiklerini belirtti.

“İnce eleyip, sık dokuyoruz”

İşler Mimarlık olarak, proje ve hizmet noktasında seçici davrandıklarını vurgulayan İşler, “Biz mimari anlamda bir takım kaygılar taşıyoruz. Her geçen gün Bursa’nın tarihi dokusu, kentlinin alışageldiği yaşam biçimi, şehrin ekonomisi, altyapı olanakları göz önüne alınmadan yapılaşma artıyor. Bursa göç alan bir şehir, günden güne konut ihtiyacı artıyor ve beraberinde Bursa’nın bazı bölgeleri imara açılarak sözde değer kazandırılırken, esasında şehir genel anlamda değer kaybediyor. Yeşil Bursa günden güne ‘yeşil’ olmaktan çıkıyor. İnanın bu durum bizi kendimizi sorgulamaya ve proje yaparken çok seçici olmaya itiyor. Sonuç olarak biz de ince eleyip, sık dokuyoruz. Bu noktada müteahhitlerin veya kişilerin de seçici olmasını öneriyoruz. Müteahhitlerin bir kısmı kendi projelerine ve şehirlere gereken değeri verdiklerinde bu sorun çözülür diye umuyorum” dedi.

Daha fonksiyonel, daha kullanışlı…

Projeye başlamadan önce ekip olarak hummalı bir çalışma içerisine girdiklerini de ifade eden Emrah İşler, “Bursa dokusuyla, kültürüyle, tarihiyle çok özel ve güzel bir şehir. Bursa’nın güzelliğine bir dokunuş da biz koymak istiyoruz. Tüm projelerimize başlarken bu hassasiyetle hareket ediyoruz” dedi. İnsanlara dokunan projeleri hayata geçirmekten büyük mutluluk duyduklarını da söyleyen İşler, her zaman daha fonksiyonel ve daha kullanışlı yapılar oluşturmak amacında olduklarını ifade etti.

Önümüzdeki dönemde Düsseldorf’ta bir ofis açmayı planladıklarını belirten Emrah İşler, bu konudaki görüşmelerin devam ettiğini ve kısa zamanda sonuç almayı hedeflediklerini söyledi. 

Mimari gelişim açısından fırsat…

Kentsel dönüşüm projeleri ile kentlerim yeni bir kimlik kazanacağını dile getiren İşler Mimarlık Sahibi Emrah işler, bu konuda Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın yanı sıra, belediyelerin de hummalı bir çalışma içerisinde olduğunu dile getirdi. Bursa’daki kentsel dönüşüm projelerinin mimari gelişim açısından büyük bir fırsat olduğunu da savunan İşler, proje tasarımlarının sadelikten yana olması gerektiğini ifade ederek, “Sadelikte zarafet vardır” şeklinde konuştu. Yapılan çalışmaların o kentlerin kültürel miraslarının da gözetilerek devam etmesi gerektiğini belirten İşler, kentsel dönüşümün bu hassasiyetle yapılmasının önemine dikkat çekti.

 

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner100
21°
kapalı
banner61
banner62
banner92
banner89