banner94

banner77

banner69

banner88

Konut almak için elinizi çabuk tutun

Gayrimenkul danışmanlarının görüşleri bu haberde

EMLAK 20.05.2016, 10:39 20.05.2016, 10:39
 Konut almak için elinizi çabuk tutun
banner66


Nisan – Mayıs aylarında yılın en hareketli dönemine girecek olan konut sektörünü değerlendiren Bursa’nın önemli gayrimenkul danışmanları konut almak isteyenlerin acele etmesini önerdi.

Konut sektörü, Nisan-Mayıs aylarında yılın en hareketli dönemine giriyor. Son yıllarda hızla büyüyen inşaat sektörü, değişik konut seçenekleri, çeşitli sosyal imkânların bir arada sunulduğu toplu konutlar ve marka projelerle vatandaşlara oldukça zengin alternatifler sunuyor.

Gayrimenkul yatırımı yapanlar, diğer yatırım araçlarına göre her zaman daha karlı çıkıyor. Ancak, bilinçli hareket etmeyen vatandaşlar bazı risklerle de karşı karşıya kalabiliyor. Bu doğrultuda birikimleri doğru değerlendirmek isteyen yatırımcılar karar aşamasında zorluk yaşayabiliyorlar. Bu aşamada devreye giren profesyonel gayrimenkul danışmanları, yatırımcıya, faizlerin düşmesi, alternatiflerin çoğalması, müteahhitlerin uygun ödeme imkânları sunmasından ötürü konut almak için en uygun zaman olduğunu söylüyor.       



    Meral Türkeş – Deniz Gayrimenkul 

Evet hem de çok uygun bir zaman. Faizler düştü, müteahhitler çok uygun ödeme planı gerçekleştirdiler. İnşaat firmalarının satış ofislerine gittiğiniz de işin başlamasıyla bitişi arasında bazı firmaların projelerinin en az %100 değer arttırdığını görüyoruz. Örn. 400.000 TL'lik bir konut almak için 50.000 TL peşinat verdiğinizi düşünün 1 yıl sonra o daire en az  700.000 - 750.000 TL oluyor. Daha para ödemeden para kazanmış oluyorsunuz.

      2015 yılında Türkiye de 1 Milyon 150 bin/adet Konut satıldı. Bu satışların 535 bin adedi 1. el yani müteahhitten. Her yıl da 700 bin adet yeni konuta ihtiyaç duyuluyor. Ülkemizde Gayrimenkul tüm sektörlerden daha hızlı büyüme gösteriyor.

      Kentsel Dönüşüm çalışmaları ile İstanbul bambaşka bir görünüme sahip oldu. Bundan sonra daha da istikrarlaşan  ekonomiyle, ve kredi faizlerindeki düşüşle sektörün daha da yukarılara taşınacağına inanıyorum. Gelecek dönemde KDV ile ilgili sıkıntılar olacağını ön görüyorum ve bu konuda acil düzenlemeler yapılmasını öneriyorum.

 

Göksel Birsen – Remax

2016 yılı genelinde konut fiyatlarında %12-15 arası artış bekliyoruz. Son 5 yıl fiyatlarına baktığımızda kurdaki yükselişe paralel bir yükseliş olduğunu görmekteyiz.  2016’nın ilk yarısında konut satışlarının dinamizmini koruyarak geçen seneye göre artış göstermesini bekliyoruz. Kredi faizlerindeki oynaklık ve yukarı yönlü eğilime rağmen  konut yatırımcısının fiyatlarda oluşacak fırsatları göz ardı etmeyerek mortgage kredisi kullanmaya meyilli olacaktır. Doğru olan da zaten budur. Çünkü kredi kullanan kişiler bir çok bankadan masraf ödemeden konut kredilerini yeni faiz oranına göre yapılandırabilirler.

Konut fiyatlarının artan oranlı yükselmesi devam edeceğinden yatırımcılar bir an evvel kararlarını verip konutlarını almalılar. Alım kararının gecikmesi kendilerine pahalıya mal olabilir!

Alim Deligöz – Realty World

Gayrimenkul; Türkiye'de yatırım enstürümanlari içerisinde en karlı yatırım modellerinden biridir.Dolayısiyle senenin 365 günü konut yatırımı için en uygun zamandır.Önemli olan neyi ne kadara aldığımızdır.



Bununla birlikte, konuttaki mevsimsel dalgalanmalar yılın bu aylarinda artış eğiliminde olduğunu gözlemlemekteyiz.Nitekim konut satışında rekorlar kırarak kapatan 2015 senesinin mart ayinda 116.030 konut satışi gerçekleşmişken 2016 nin mart ayinda %1artışla 117.205 konut satışı gerçekleşmiştir.Buda konuta olan ilginin artarak devam ettiğini göstermektedir.Tabiki aylık verilerle birlikte senenin sonundaki satış rakamlarina da bakmak gerekir.



Merkez bankasının da beklenen faiz indirim karariyla birlikte bankalarin da gerekli calismayi yaparak faiz indirimine gitmesi, konuta olan talebin daha da canlanmasini, piyasalara olumlu sekilde yansimasini öngöruyoruz.Bu da banka kredileriyle konut almak isteyenlerin gayrimenkule olan talebini artiracaktir.

 

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner100
18°
kapalı
banner61
banner62
banner89